06 51513306 info@intercoaches.nl

Een vriend van mij is tot zijn eigen verrassing betrokken geraakt bij jongeren met een pgb. ‘Betrokken’ kan van alles betekenen, en hier betekent het: hij is ermee in aanraking gekomen én het raakt hem, hij voelt zich betrokken.

Die jongeren konden het gekker treffen want deze man heeft een hart van goud met één afwijking: hij kan niet tegen fraude.
Je zou zeggen dat dat geen ramp is want het wordt zelden gemeld en het meeste gaat langs je heen, maar deze man ruikt het! En nu is hij dus deze groep jongeren op het spoor gekomen, heeft ze aangehoord en samen met een paar goede begeleiders een ‘eerlijk’ overlevingsplan gemaakt.
Verder is hij als een soort zendeling bezig bij de lokale overheid, bij collega-instellingen en bij ouders om uit te leggen wat hij tegenkwam en hoe hij het wil oplossen.

Het kan zijn dat u nu een treurig verhaal verwacht maar het blijkt dat hij bij de gemeente 2 mensen heeft ontmoet die hem geloven en hem de juiste weg wijzen. Dat betekent praktisch dat hij de hele dag praat maar ook dat hij verder komt. U snapt dat dit een gelukkige man is.

Bij zijn laatste gesprek met een wethouder vroeg hij tussen neus en lippen door hoe het kon dat hij geloofd werd. ‘Dat is niet zo gek, aldus de ambtenaar, we hadden het vermoeden al en van nog wat ‘clubjes’, maar die zijn er nog niet bijgelapt.’ Mijn vriend was verbaasd en vroeg ‘maar wie gaat dat dan doen?’ ‘Geen idee, was de reactie, maar nu er veel ‘op vertrouwen’ moet gebeuren, heeft iedereen blauwe ogen. Meer dan ooit, maar voor ons is het opsporen ervan een dagtaak. Dus we koesteren mensen zoals u.’

Pin It on Pinterest

Share This