06 51513306 info@intercoaches.nl
Ondersteuning schrijven aanbesteding

Schrijven aanbesteding / subsidie-aanvraag

Een aanbesteding is een ‘vraag’ (ook wel uitvraag) van een gemeente waarop de zorgpartner met een aanbod reageert. Alles volgens de wet van vraag en aanbod en binnen het kader van de spelregels van een aanbesteding. Omdat de zorgpartner op de vraag van de gemeente reageert, zal hij vraaggericht moeten werken.

Daarbij helpen deze tips:

  • Lees alle documenten van de aanbesteding goed door en ‘licht’ de vraag van de gemeente eruit. Wat vraagt de gemeente? Wat kan daarmee bedoeld worden (check dat zo mogelijk!) en wat is de vraag-achter-de-vraag.
  • Zoek voorbeelden in je eigen organisatie van wat de gemeente vraagt.
  • Beschrijf niet hoe je als zorgpartner de zorg organiseert (intern) maar wat deze zorg voor de cliënt inhoudt. En hoe deze zorg tot de gewenste resultaten leidt.
  • Check de kansen! Elk format van een aanbesteding heeft plaatsen waar voorbeelden zijn toegestaan en waar dat beslist NIET mag! Hoe zit dat hier?
  • Kijk door de ogen van de gemeente: de gemeente wil meestal uitgangspunten als ‘samenwerking’, ‘innovatie’ en ‘effectiviteit’ terugzien. Hoe laat je dat in je teksten zien en schrijf je vraaggericht? Wat betekent dat voor de vormgeving en wat is daarin toegestaan? Kortom, waar liggen de kansen?
  • Bij het ‘aanbod’ moet je ook een aantal verklaringen, referenties en voorbeelden aanleveren. Alles volgens strikte regels. Wie bewaakt dit en/of is daar een handige checklist voor?

Onze schrijf-specialisten maken van úw input een vraaggerichte en effectieve inschrijving.

Meer weten?

Alice-150x150

Bent u geïnteresseerd in onze ondersteuning en opleiding voor aanbestedingen in de zorg? Bel dan 06-51513306 of mail naar info@intercoaches.nl.

Wij komen graag voor een vrijblijvende afspraak!

Ondersteuning bij aanbesteding

Pin It on Pinterest

Share This